close

Contact

Mocht u ergens vragen over hebben, kunt u ons bellen op 024-3972900 of een bericht sturen via dit formulier. Vul a.u.b. het formulier volledig in.

m

PPID test

PPID (ziekte van Cushing) bij paarden gratis testen in september en oktober 2017!

PPID (Pituitary Pars Intermedia Dysfunction), ook wel de ziekte van Cushing genoemd, is een aandoening bij oudere paarden die zich uit in verschillende symptomen zoals hoefbevangenheid, een lang krullerig haarkleed, spierverlies en terugkerende infecties (minder weerstand). Paarden met hormoonafwijkingen, zoals bij PPID, hebben een verhoogd risico om hoefbevangenheid te ontwikkelen tijdens het grazen op ‘rijke‘ weiden. Doordat de levenskwaliteit van het paard hierdoor ernstig wordt aangetast, is het belangrijk om PPID tijdig vast te stellen en te behandelen. Dit is reden dat Boehringer Ingelheim een ACTH-test-campagne is gestart. De ACTH-waarde van uw paard wordt bepaald door het afnemen van een bloedmonster en deze op te sturen naar het laboratorium.

Klik hier voor meer info over PPID

    Welke paarden?

  • Paarden 12 jaar of ouder
  • Symptomen zoals hierboven beschreven: moeizaam verharen, snel hoefbevangen, minder weerstand

De test is NIET betrouwbaar bij pijn, zoals bij acute hoefbevangenheid

Hoe werkt het?

Wanneer u uw paard wilt laten testen op PPID maakt u een afspraak bij onze praktijk. Het bloedonderzoek ter waarde van €40,90 is gratis. U betaald wel een dagvisite en de bloedafname. Het is mogelijk om de dagvisite te delen met stalgenoten (of de bloedafname te combineren met een andere visite, bijvoorbeeld de vaccinatie).

Bel voor een afspraak: 024-3972900

Team Dierenartsenpraktijk Groesbeek en Omstreken.